Position: Home > Personal Loan >

pinjaman bank rakyat personal loanPERSONAL LOAN IN MALAYSIA?

Time: 2010-11-23 10:10 Author: admin Click:
personal loan services from someone or company. Most of us now prefer to apply loan from banking institution like bank islam or hsbc amanah because it is safer and with reasonable low interest rate ( pinjaman bank rakyat personal loanPERSON
  

personal loan services from someone or company. Most of us now prefer to apply loan from banking institution like bank islam or hsbc amanah because it is safer and with reasonable low interest rate (

pinjaman bank rakyat personal loanPERSONAL LOAN IN MALAYSIA? PINJAMAN PERIBADI ISLAM / ISLAMIC FINANCE?,interest rate terendah bagi pinjaman peribadi). So here we publish what is islamic banking and service from other money lender that we found on the net. If you have experience using any loan service provider, give your reviews here so that everybody will learn the good tips form you.

Islamic banking has emerged as a new reality in the international financial scene. Its philosophies and principles are however, not new, having been outlined in the Holy Qur’an and the Sunnah (words, action and approval of the Prophet where later put in writing by his followers and transmitted to others as hadith) of Prophet Muhammad (p.b.u.h.) more than 1,400 years ago. The emergence of Islamic banking is often related to the revival of Islamic financial system which is totally usury (riba) free. Riba literally means increase, addition, expansion or growth which are non-trade related e.g. a loan, advances. Technically however, there is no specific or precise definition of riba thus excessive profits under certain condition, is also said, may tantamount to Riba.

Islamic Banking in the modern world, generally aims to promote and develop the application of Islamic principles, law and traditions to transactions of financial, banking and related business affairs. It is also to promote companies to be engaged in such business activities that are acceptable and consistent within the Shariah precept. Islamic banks, by doing so, will safeguard the Islamic communities and societies from activities that are forbidden in Islam.

Islamic Banks, like conventional banks, are profitable organizations. Their aim is to gain profit, but they are not allowed to deal with interest or to engage in any business or trade prohibited by Islam. In contrast, traditional conventional banks have as their main goal the maximization of profit subject to a reasonable level of liquidity. They tend to deal with loans only and are keen in engaging themselves in direct investment as a main activity.

The difference between the conventional banking system and the Islamic banking system is that, in the conventional system, interests are given (pre-promised) with a guarantee of repayment and a fixed percentage return while in the Islamic system, investors share a fixed percentage of profit when it occurs i.e. the share of the two practices will vary according to the profit achieved. Banks get back only a share of profit from the business to which it is a party and in case of loss, the business party loses none in terms of money but forgoes the reward for its activities during that period.

It is very important to remember that the Islamic banking movement in the country has only approximately 30 years, so it is unfair to compare its result with those of the conventional banks which have been in existence for almost 300 years.

————————————————

Instant cash disbursement into your HSBC account upon approval

Based on financing tenure of 5 years for RM6,000

Fast and fuss-free application

—————————————————

The most easier way to get fast cash from Personal Loan division, feel free to taste our simple procedure and fast approval scheme with variety of repayment structure

Personal Loan

Loan from 1,000 to 10,000

We provide fast housing loan, you can choose whatever bank you like or you can recommend your bank or finance which suitable your need to us

Housing Loan

- Quit Land & Assessment

——————————————–

TANPA PENJAMIN & TIADA CAGARAN (TUNAI SEGERA).

TERBUKA KEPADA SESIAPA SAHAJA YANG BEKERJA DAN GAJI DI BAYAR OLEH MAJIKAN MELALUI BANK.

UNTUK MEREKA YANG MENETAP DAN BEKERJA DI KUALA LUMPUR DAN SELANGOR SAHAJA.

Terbuka kepada semua pekerja kerajaan & swasta

( Berhad / Sdn.bhd / Enterprise )

Pesara / Berpencen juga layak memohon

Pemohon mestilah Pencen Dan Gaji Di Bayar melalui Bank

Pinjaman segera secara TUNAI

ANDA KAKITANGAN DAN ADA REKOD BLACKLISTED???

Berminat sila sediakan :-

– 3 Bulan Slip Gaji Terbaru

– Buku Bank / 3 Bulan Bank Statement Yang Telah Dikemaskini

– Surat Pengesahan Jawatan

– Bil Eletrik Rumah Yang Terbaru

Kindly share your experience in having the personal loan services here.

Tagged as:Anytime Money, BLACKLISTED, CAGARAN, Collateral, companies, Difference between Islamic and Conventional Banking, fast cash, good tips, Housing Loan, hsbc amanah, interest rate, interest rate terendah, investment, islamic banking, ISLAMIC FINANCE, legal money lender, loan shark, Monthly payment, pekerja kerajaan, PERSONAL LOAN, PERSONAL LOAN IN MALAYSIA, personal loan services, Pesara, PINJAMAN PERIBADI, PINJAMAN PERIBADI ISLAM, Pinjaman segera, Require, riba, swasta, to apply loan 18,510

Visit RMR everyday!

der .You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

sye bekerja kat compny swasta… n keje x spay setahun.. basic dlm 1500.. sye nk tahu bank mane yang leh sye apply tok wat personal loan dlm 50ribu yang interestnye rendah….

salam. saya kije dlm 8bulan. bape maks loan y saya bole apply and tenure bayaran. kije di gov linked co. basic 1RM1900

cuba tanya BSN atau RHB Bank Shah Alam, cuz sn ader open untuk buat personnel loan dan interst pn rendah try call atau g ke sana. sekian.

salam, bank apa yg blh utk saya bt personal laon, gj saya rm1050 shj dan bekerja di syarikat swasta. sblum ni saya

Salam. Saya ingin membuat personal loan sebanyak 20k, gaji rm3200 dan brkerja di syarikat swasta di PJ. Bank manakah yang manawarkn kadar faedah yang paling murah?

salam.sy buat perniagaan sendiri secara kecil kecilan.saya blh buat personal loan ke x?kt mana sy blh aply prsonal loan..apa yg di prlukan untuk sy apply pnjaman peribadi dan bank mana yg sesuai??

PEMBIAYAAN PERIBADI-I (KOPERASI) SKIM PEMBANKAN ISLAM

KEMUDAHAN PAKEJ RM 100,000 TANPA PENJAMIN

POTONGAN GAJI MELALUI BIRO ANGKASA

Pakej Kewangan Eksklusif ini adalah berdasarkan prinsip SYARIAH khas untuk Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun dan Polis DI Raja Malaysia.

KELAYAKAN

Kakitangan kerajaan Persekutuan, Negeri, Badan Berkanun, Polis Di Raja Malaysia, IPTA, Majlis, DBKL, Kakitangan Kerajaan Berhad ( MAB, PLUS, SYABAS, MARA, TNB, POS, Perbadanan, Yayasan, Institut etc ).

Berusia 19 – 54 tahun yang berjawatan TETAP atau KONTRAK berkhidmat melebihi 6 bulan.

KEISTIMEWAAN

Tanpa penjamin, pembiayaan peribadi sah disisi undang-undang.

1 salinan surat Perlantikan / Tawaran / Pengesahan Jawatan &; Gaji.

CUBALAH HUBUNGI SAYA SEBAGAI PAKAR PERUNDING KEWANGAN ANDA

SAYA DAPAT MEMBANTU ANDA MENYELESAIKAN MASALAH KEWANGAN ANDA!!

HADZREL

Al-RAJHI PERSONAL BANKING

Mobile : 017 – 327 2213

Email: arel.ebankloan@gmail.com

(( GANJARAN KOMISEN KEPADA INTRODUCER ))

Khas untuk area KL/ Selangor sahaja.

Mobile : 017-3463840 atau Email : maxster_napster@yahoo.com.my

” x salah kalo nak bertanya “

hai,sy nk mohon pinjamn sebnyk rm8k @ 10k,bulanan dlm rm300++ se**** 48 – 60bulan.gji kasar rm1200.00 kerja swasta

ada kje p/time luar gji dlm 400 – 500,dua2 gji msuk bank. boleh dpt x? de sgkut personal loan CIMB 4k,dpat pinjm sy nk setel loan CIMB tersebut.tq

Jangan risau!! Kami sebegai perunding kewangan diiktiraf melalui Bank Islam dapat selesai segala masalah kewangan anda !

1) Pinjaman khas untuk kakitangan kerajaan dan swasta

Kadar faedah tahunan TERENDAH 1,99% (untuk kakitangan kerajaan)

dan 3 ~ 7% (untuk kakitangan swasta)

Loan lulus dalam masa singkat 1 ~ 2 minggu

Senarai hitam pun dibenarkan untuk buat pinjaman

Penjamin tidak diperlukan

Sah dari undang dan Bukan Ah Long

2) Jumlah pinjaman

RM 10,000 hingga RM 150,000 untuk kakitangan kerajaan

Gaji pokok X 10 kali untuk kakitangan swasta

3) Dokumen ringkas berikut untuk proses pinjaman

A) untuk kakitangan kerajaan:

i. 1 bulan slip gaji asal

ii. Kad pengenalan copy (depan dan belakang)

iii. Bil air atau electrik copy

B) untuk kakitangan swasta:

i. 1 bulan slip gaji asal

ii. Kad pengenalan copy (depan dan belakang)

iii. Bil air atau electrik copy

4) email ke info@ayubarra.com

Kami akan hubungi anda sejurus selepas info anda diterima atau selewat-lewat

dalam masa 24 jam

Hi miza,

tak jadi masalah..email pertanyaan anda kpd info@ayubarra.com dan kami akan hubungi sejurus..

Terima kasih

cik ayu,,saya nak buat loan rm10000, ape syarat2 nya?? kerja swasta ..gaji saya rm2100.00..keje baru 6 bulan…dah konfirm…

4.jumlah pinjaman

saya akan uruskan untuk anda :)

Kpd Encik Maheran,

syarat penting anda ada kerja tetap dan confirm sudah cukupi..email data anda kpd saya

Terima kasih!!

Salam. Saya betul2 perlukan pinjaman untuk buat settlement kad kredit. Kerja swasta. Dok kat N.S boleh wat loan ni tak.

Salam. Gaji saya RM2600.00 sebulan. Ada loan kereta 1078, loan rumah (2 nama) RM963 & personal loan RM280.00.

Salam. Gaji saya RM2600.00 sebulan. Keje Swasta (SDn Bhd) Ada loan kereta 1078, loan rumah (2 nama) RM963 & personal loan RM280.00.

Kpd Syah,

Tak jadi masalah..tolong hantar info anda kat info@ayubarra.com

setakat kami telah menolong byk org yg perlu bantuan kami !!

nak tanya macam mane nak apply utk jumlah rm10000 dan brp kena bayar sbln? gaji skrg rm3550.

proses mmg 1-2 minggu? tidak blh cepat dari tu?

Kpd Kay,

Sila email info anda kpd info@ayubarra.com dan kami akan terang lebih lanjut kpd anda..

Kpd Hasrul,

Maaf,Kami tidak sedia perkhidmatan loan di kawasan penang.

TQ

sy nak bertanya mngenai pinjaman peribadi,sy pekerja sektor swasta gaji sy cm rm1400++ blh ke gji sy dptkan pinjaman n sy dh 5thn bekerja? mcm mn cr pmbayaran blk?

Salam ada program untuk org islam melayu sahaja dapat bantuan rm10k hingga rm50k…tapi dalam masa dua tahun baru dapat…rezeki yang tak diduga sapa yg nak kawin lagi 2 tahun…NOTIS INI MLM,SKIM CEPAT KAYA,SURAT BERANTAI,PIRAMID ATAU SEJENIS PERNIAGAAN…(terbuka pada orang melayu yg ada masalah kewangan sahaja)…bersama dengan kekuatan islam kita membenteras kemiskinan…insyallah hamba yang ingin menolong 0179873415 SAHHIR

Saya nak buat Modal Perniagaan :RM 100,000.00 > Sudah berniaga dlm Bidang Kejuruteraan Elektrik Elektronik 3 tahun,Kerja sendiri.enterprise

saya kerja plus tapi kontrak..saya nak buat pinjaman loan 10k-15k.saya dah bekerja lebih dari satu tahun..buleh ker saya buat pinjaman

Salam. Sy nk buat pinjaman 20k utk perniagaan. Sy bercadang terlibat dalam pajakan ladang. Sy amat yakin dapat membayar semula pinjaman dalam tempoh 6 bulan. Untuk makluman, sy hanya bekerja sendiri sekarang dan tiada dokumen spt pay slip dsbnya.. Harap dapat beri pandangan dan bantuan segera.

zul_kite@yahoo.com

Hi ayu

Saya nak buat pinjaman 20K utk bayar credit card,ok tak??? Gaji saya rm4000 sebulan allowance tetap 550.00 sebulan. tapi i fikir rekod saya tak cantik dulu kerana lambat bayar tapi sekarang sudah up date. cuma i sekarang commintment 1 kereta (1000 sebulan) n rumah (2 nama) rm 800 sebulan)

Salam, Cik Ayu,

Saya perlukan personal loan utk byr balik hutang di Bank Rakyat sebanyak 16k++, boleh ke saya dapat extra pinjaman

dari hutang tu. Saya berkerja swasta, gaji sebulan 1600, umur 40 thn, layak ke saya ni.

Harap dapat maklum balas dari Cik Ayu, terima kasih.

salam

Ade peluang perniagaan utk sesiapa yg minat buka bisness sendiri..jadi member Tupperware!!

Member dapat beli barangan dengan diskaun dan samping jual boleh dapat komisen

Produk tupperware mmg jual laris terutama dekat hari raya akan datang

jgn lepas peluang ni..anda boleh dapat 5 angka digit gaji bulanan

sms saya utk maklumatt:012-9163382

Kepada sesiapa yg minat beli barang boleh order dengan saya

katalog boleh rujuk di http://www.tupperwarebrands.com.my/

Sebab beli tupperware barangan:

1.Tiada kesan chemical atas badan

8.Barangan mengikut standard international

Sesiapa yg minat jadi tupperware member boleh contact i..Komisyen lumayan!!

Terima Kasih

nie melalui bank mana…leh tak comfirm kan …saya nak wat pinjaman untu settle personal loan niee gan kad ….please

kalau ade sesiapa yang mempunyai….MAK ,AYAH,adik,abg….yg kena kencing manis,darah tinggi…saya ade penawar…inshaallah…palinipapila@yahoo.com

hye ayu,

i already try to make personal loan with bank almost 2times…but 2 times was decline….can u help me….i’m contract basis and current salary is rm 1500++….working in private sector…plan to make 50k…can i????how about the installment?

saya ingin tahu bank mana yang boleh lulus saya loan…basic 1.200,EPF,SOSCO pun ada,gaji melalui bank cimb….nak pinjam tidak banyak pun,dalam 20k jer…..Urgent…Tq

cik ayu…,saya nak buat loan rm30000, ape syarat2 nya?? kerja swasta ..gaji saya rm1130.00 tak campur alaun..keje dah 4 tahun

cik ayu…,saya nak buat loan rm30000, ape syarat2 nya?? kerja swasta ..gaji saya rm1130.00 tak campur alaun..keje dah 4 tahunplz rply…

sye bekerja kat compny swasta n keje x spay setahun.. basic dlm 1500.. sye nk tahu bank mane yang leh sye apply tok wat personal loan dlm 50ribu yang interestnye rendah.

nk mintak tlg dn bertanye..awk ni ejen bank rakyat ke?sy nk apply personal loan untuk upgrade bisnes baju atau butik sy..sy nk bkak kedai kecil2 kecilan saje..sblm ni jual kt rumah je n income pun notbad..cuma lately ni agak down coz brg naik n better sy upgrade so org ramai bole beli dkedai sy..tlg sy selesaikn masalah sy bole?average income sy smpai bln lps ada dlm 5k mcm tu..byk modal da kua coz nk raya n byk beli stok baru..klu ole sblm puasa dpt loan sy da dpt bkak butik…plz reply a.s.a.p….thx

dear all, tak yah apply cos the person just in form me that the loan portfolio is full. lepas dah nak masuk sebulan apply baru inform full. so frustrated lepas semua documents i dah fax!

saye dah lebih 60%.saye ada buat loan dengan bank rakyat 5 bulan yang lepas..sekarang ni saye nak tutup kowaja dengan kelab saya….gji t elaun 2086.71 bersih 766.14…boleh buat lagi k..saye perlukan duit segera nak byar keta dengan nak kahwin….

saya sudah buntu utk wat pinjaman di bank.susah betul rasanya pekerja swasta nk wat pinjaman di bank.kata jagan pinjam along tp sapa lg yg nk tolong??????saya bekerja di sayarikat puspakom sdn bhd dgn gaji pokok+elaun+ot=rm1800.blacklist bank setakat ni xde tp nah ada decline ansuarn kete 2bln tp dh settle….masih lum layak lg ke wat pinjaman.saya cuma perlukan pinjaman rm2k-rm5k….tlg bantu saya….blh????

sy hendak meminjam rm10k utk membuat persiapan perkahwinan..tetapi sy tidak mempunyai slip gaji n hanya bekerja sendiri…harap dpt membantu..adakah sy boleh membuat pinjaman??kalo x,boleh suggest mana2 loaner??

Saya kerja swasta gaji RM 2200 Basic..x pernah ada hutang. Kete beli bayar cash.. Rumah x de lagi. Baru kerja 2 bulan… Boleh ker nak buat pinjaman RM20K untuk tempoh 3 tahun… rasa2 boleh dapat x? Nie interest rate berapa nie?

email: ashlovemira@gmail.com

Salam Cik Mohamad…

Sampai sekarang apa form pun tarak sampai kat saya…Janji nak pos borang pinjaman….

saya ingin meminjam 15k tok settlekan hutang credit card n loan bank…gaji pokok saya rm2500.boleh tidak saya apply…

nak pinjam segera rm 5000.Saya berkerja dalam syarikat swasta.Nama tak berapa cantik pasal ada sangkut kereta,loan masa buat pinjaman kat cimb bank.

pinjaman bank terbuka (kerajaan dan swasta) sesiapa yg nak bt loan dgn bank gaji mesti rm 700 hingga rm1,500 pinjaman dari 5k hingga 100k ( black list tak boleh) dan juga pinjaman untuk kereta,rumah,perniagaan dan peribadi…sy boleh uruskan DIjamin mudah..hubunggi email: adinaim23@yahoo.com

BERITA BAIK..!!!!! (swasta dan kerajaan). sesiapa yg nak bt loan tapi ada masalah blacklist atau hutang…. saya boleh uruskan tapi syarat gaji mesti rm700 ke atas…pinjaman yg sy akan btkan ada lah dari bank…pinjaman bermula dari 5k hingga 150k .boleh bt pinjaman peribadi.rumah,kereta dan peribadi…..hubunggi email : adinaim23@yahoo.com

Kuncai, i ada apply personal loan kat bank hlb,al rajhi dan bank islam tapi semua kena reject. you memang boleh tolong?

nak tanyer kalau sape2 yg dlm forum nie ada terima email dr pegawai loan? genuine ke forum yg blh buat loan nie? for me, dah beberapa kali email to the person in-charge tp masih gagal tolong.

Salam cik Ayu,

saya dah email pada u. saya perlukan loan dalam 12k mcm tu. saya bekerja di syarikat swasta dah 10 tahun di syarikat ni. basic saya 2,310 + allowance 150 = 2,460. saya layak ke nak mohon? saya perlukan dgn kadar segera. Tq.

2) Org yg Blacklist/Citos/CCRIS Layak memohon

Untuk pekerja swasta yg tidak ada panel dgn bank untuk staff loan

1)Gaji Min RM1,500 – max loan RM50k

saya ingin memohon loan sebanyak rm 3,000. gaji saya ialah RM 2,600 per month, boleh tak apply loan. dan berapa hari untuk approved.

smekom,saya ada masalah,saya nak bli kete baru suzuki swift…masalahnya xda garantor so bank xnak approve loan…gaji saya RM3500 sebulan,saya keje swasta…ada sapa leh tolong x?….dah letih saya cuba cari..:(..kalau leh tolong dapatkan personal loan pun cantik jugak…anyone can help me?…

,saya ada problemo cikit,saya nak bli kete baru suzuki swift…masalahnya xda garantor so bank xnak approve loan…gaji saya RM3500 sebulan,saya keje swasta…ada sapa leh tolong x?….dah letih saya cuba cari..:(..kalau leh tolong dapatkan personal loan 50-60k pun cantik jugak…anyone can help me?…

saya ader masllah, saya pekerja swasta yang bergaji rm 4000 permonth, tetapi masallah saya saya ade ctos atau cria kat bank. macammne

Kepada yang Blacklisted dan tak berkerja dengan government.

Pilihan anda sebenarnya agak terhad tapi boleh diselesaikan dengan disiplan (disiplin mengikut pemberi wang).

1. Gi ke CCRIS (Bank Negara terdekat) untuk mengetahui sebab dan berapa ****

-Sejak bila

2. Pergi ke peminjam wang berlesen yang boleh diharap dan bersedia untuk membayar flat interest fees (memang sakit) DAN SHORT term sahaja (Max 12 Bulan) cth kalau pinjam RM1000, kena bayar 1000/12 = 83 + 80 (kalau 8% interest) = RM 163 sebulan. Pinjaman dgn wang berlesen ini memang tidak berbaloi kecuali untuk mengclear kan ccris anda shj (CTOS bank dah tak pakai). Pinjaman hanyalah berdasarkan berapa yang anda mampu bayar setiap bulan sahaja, bukan berapa byk boleh pinjam.

Typical

Mampu nak bayar = 163

Interest at RM 480/ MONTHLY!

But settled my ccris, after 7 months got a normal bank loan for rm 20k :) for cash flow, asb, and piece of mind

bayaran bulanan – RM 163 utk

Try AEON cash, Atas RM800 dah boleh buat loan, tapi tak dapat sampai tu kut. rule of thumb is 1/3 of salary for loan payment.

hai ayu,saya ros, kakitangan kerajaan,gaji rm2300,potongan bank rm623..layak ke kalau saya mahu buat pinjaman rm5000? nanti bayar melalui angkasa ke ape?

AYU

Saya dah cuba reply email kat awak tapi x dapat.. cuba wak paskanno phone

tentang loan tu camana boleh saya tahu perkembangan terkini tak

Regards

kerja swasta, gji 3000k sbulan. tak pnah wat loan personal. tp dlm slip gaji tkde kwsp, ea form. sbb comp. bg keta dn tgung hp bill. bleh pinjam? brapa layak? personal acct stement ada.

mcm mana org x pinjam ngan along kalau pinjam ngan bank asyik2 x lulus je???patut la ade yg berani pinjam along…renung2 kan lah…hope bank dpt tlg kami2 yg kesusahan…

cik ayu..ke mane peginye anda?kate nk tolong..tp smpai sekrg xde berite?sape2 leh tlg sy tuk wat loan…inform me k…asap!

PLANET FINANCE

Are you tired of Seeking Loans and Mortgages,have you Been Turned down constantly By your banks and Other Financial Institutions.

We Offer loan of any amount, you have to be 18yrs and older to apply,reply now via email: planetfinancecompany@yahoo.com

We give out loans to all categories of people, firms, companies, schools, churches, industries etc. we give out loans at very cheap and moderate rates,We are trusted,reliable and dynamic.contact us now

We Offer Private, Commercial and Personal Loans with very Minimal

repayment duration period to any part of the world. Our loans are well insured for maximum security is our priority.

Are you financially Squeezed?

akum, nk tanyer sya nk buat personal loan rm20k nk selesaikan credit card. boleh bantu. gaji basic rm1500 + 500 awlnce

i pnah kol this agency… yg pick up tu pun mcm x confident je i dgr… to u ouls… berhati-hati yer.. jgn termsuk perangkap “ALONG”….. i bkn ckp this agency is “ALONG” bcoz i pun xde kepastian… tp just beware ok….

salam semua,

cik ayu nk minta maaf sbb reply lambat..setakat ni loan swasta kuota kami dah hampir penuh

skrg tinggal pinjaman utk kakitangan kerajaan dan perniagaan je

utk pinjaman perniagaan..syarat utama ialah perniagaan mesti operasi lebih 2 thn ke atas

kpd sesiapa yg minat sila email kat info@ayubarra.com

terima kasih

terlupa plak bagitau..kami akan bagi hadiah percume “rumah kese****tan system” yg bernilai RM1000++ kpd pemilik perniagaan yg dapat pinjaman perniagaan!!

sila email cik ayu utk info selanjutnya :)

Saya kerja hotel swasta.Blacklist.Masalah saya dulu saya berpinca hilang kerja se**** 2tahun lebih,.Sekarang dah sukses tapi tak dapat buat loan di mana2 bank.Minta perhatian jika ada yang boleh membantu.Gaji sekarng RM6k>dan saya amat2 memerlukan pinjaman sebanyak 50k.Sanggup bayar bulanan Rm2k kebawah

nak apply loan: rm15k tenure dlm 5-6yrs

p/s: dah cuba loan rhb easy, tp x approve. bank ckp over comittment…x paham sungguh. loan kete/rumah xde. ada tunggakan cdt card sebulan. sapa2 yang boleh tlg?

cik ayu…reply msj me asap! sy kakitgn kjaan..so hope sgt lulus…perlu lam ms terdkt…thx…

hai.saya baru tukat tempat kerja, sekarang bekerja dua bulan di syarikat air asia berhad, sebelum ni saya bekerja di anak syarikat DRB – hicom (KLAS), so slip gaji saya di air asia baru ada 2 bulan, basic RM 1300 elaun performance RM500 layak tak nak buat personal loan sebnyak RM 5000 – rm10000

salam cik ayu…saya bekerja baru 4 blan dan gaji saya hanya 580.00 sahaja.Layak k tak saya dapat pinjaman..kalau layak berapa dapat..harap cik ayu reply dengan segera..sempat k nk buat raya

saya seorang artise drama india ,saya nak buat telemovie sendiri 4m my dance production n saya nak pinjam rm.30k,bilehkah saya dapat pinjam dgn company u contact number saya-016-631 7884

Jgn risau,cik ayu ade penyelesaian yg baik utk anda..

sila email info bawah kat info@ayubarra.com

1.jumlah hutang tunggak

dah terima..terima kasih

kpd sesiapa yg nk pinjam duit raya..sila email kpd cik ayu secepat mungkin

sekian untuk dimaklum

Salam 1 Malaysia..

Ada siapa2 yang dah terima pinjaman dari “ayubarra” tak? Berapa **** tempoh kelulusan dia?

salam

cik ayu camana dgan pertayaan saya tak ader reply pun daripada awak,

please i realy need your help

thanks

salam

i ask about loan.im working at private company, im blacklisted ctos, i cannot apply any loan coz pinjaman bank rakyat personal loanblacklisted.so i if i need loan around RM 15 k

Salam..sy berminat nk buat loan..

Sy bekerja di sektor swasta.. Gaji basic Rm1700.

Harap ada response.. Thanks..

sy nak tny…sy ada sangkut personal loan cimb dlm 4k….boleh ke sy nk wat loan ngan cik ayu dlm 6k coz nk settlekan ngan cimb

salam, cik ayu. adik saya nak buat loan. bekerja swasta dah lebih setahun. gaji pokok rm1,000.00. boleh ke dan berapa yg dia layak?

salam… nak tanya saya umor 57th . pesara dan maseh kerja swasta boleh tak buat loan rm10k .gaji berseh rm 1500 +pencen rm680.

ASALAMUALAIKOM CIK AYUSAYA SHUKOR DARI JB.. CMA NAK TANYA .. SAYA ADA MEMBUAT PINJAMAN PERNIAGAAN DARI MARA DANBSN.. HUTANG TERKUMPUL SAYA 30K.. SO SEKARANG PERNIAGAAN SAYA JATUH MERUNDUM…SAYA BERHASRAT INGIN MEMINJAM DARI PIHAK CIK AYU.. SEBANYAK 50K 30K LANSAIKAN HUTANG DAN 20K SAYA NAK BANGUN KAN SEMULA PERNIAGAAN SAYA.. SAYA X BERKERJA NGAN KERAJAAN.. SAYA BERGGAJI 2K SEBULAN.. SAYA MENGUSAHAKAN KEBUN KELAPA SAWIT… BLH KER CIK AYU.. SAYA INGIM MEMOHON PINJAMAN…

SAYA BLH MEMBUAT PEMBAYARAN MELALUI AKAUN BANK PIHAK CIK AYU…LAU DAPAT PERTIMBAGKAN LAH PERTANYAAN SAYA INI…MMG GAJI 2K… SAYA MAMPU BAYAR PADA PIHAK CIK AYU 4RTUS SEBULAN…TOLONG LAH CIK AYU… SAYA BANYAK TANGGUNGAN PLZZ CIK AYU…

-semua kakitangan kjaan/kontrak,tetp/muflis,ctos,ccris,dh lbh 60%,nk pinjam lg slepas 3bln,nk pinjam smpi 80% pn ok gak ada cra nya.

-swasta panel dgn bnk rakyt,ada biro,ada ptngan majikan di alu alu kan,blk list no poblem,panel dh tamat tempoh tp majikan bolh buat pemotongan gaji mash bolh apply lg.

-swasta tnpa panel min gaji 2k keatas clean kes xde blk list..max loan phak bank akn tetp kan

utk kterangan lanjut email kat sya: SyahaienZ8463@gmail.com

blacklist kat cimb bank…………..rm5k nak settle,nak wat loan pun tak boleh……………..

blacklist kat cimb bank…………..rm5k nak settle,nak wat loan pun tak boleh……………..keja hotel…………..penang

SAYA TELAH EMAIL KAN PADA CIK..KALAU LEH MINTA TOLONG BLAS…SAYA PERLU KAN PINJAMAN..SAYA MAMPU BYAR BULANAN DLM 2 RATUS

sy da byk kali cube buat loan dgn org2 seperti mereka nih..tp sume ckp xleh pki..mule2 je minx detail..pas2 diam pai skg..

tp sy dh cube rhb easy..on dat day sy dpt rm12000.00 mcm yg sy nk..so easy..bkn niat sy nk boikot pbantu2 loan dlm ni..tp diorg ckp xserupa bikin..lg pon sumber diorg kite x ketahui dgn detail..kot2 along ke…

tp sy wt ngn rhb..sy yakin ia tol2 under bank yg berlesen..utk basic rm2000 keatas amat mudah dpt..so RENUNG2KAN LAH..

tp yg bwh rm2000 sy xtau kt ne leh bantu dptkn loan

sy bkn ejen rhb..jus memahami kesusahan anda mcri loan..n dpt feedback dgn cept..aminn

saya ingin memohon personal loan sebanyak RM15,000, gaji saya RM 2600, rekod saya tidak cantik, dimanakah saya boleh apply?

Pakej Pembiayaan Peribadi untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun

~~KEISTIMEWAAN PEMBIAYAAN PERIBADI KOPPUNB ~~

1). Pakej Pembiayaan yang terbaik dengan kadar faedah yang terendah iaitu 5.05%(2 tahun),6.99%(3-20 tahun) setahun

6. 1 Salinan buku bank

Adakah pinjaman anda sebelum ini membebankn sehingga anda terpaksa mengikat perut??kami sedia membantu menutup semua akaun dahulu dan anda bakal memperolehi REBET 35%(baik anda simpan duit ni drpd duk bayar tiap2 bulan)

Call/SMS ROS:0192301878

Halo,

Nama saya Bapak Thia Hong dari Indonesia, ini adalah cerita saya untuk semua orang Thailand yang membutuhkan pinjaman. Lima bulan yang lalu saya sedang membutuhkan dari $ 30.000 usd untuk berinvestasi pada bisnis saya mencoba bank tetapi mereka tidak bersedia memberikan saya pinjaman pada tingkat yang lebih rendah. Tapi se**** waktu seaech saya untuk sebuah perusahaan pinjaman yang akan memberi saya pinjaman, saya bertemu Betterday Dana Plc mereka adalah salah satu perusahaan kredit terbaik dan sah di dunia. Mereka memberikan saya pinjaman yang saya sedang mencari tanpa stres apapun, mereka benar-benar saver hidup. Jika Anda tertarik untuk mendapatkan pinjaman hari ini dari mereka kontak melalui a****t email berikut: betterdayfunds@aol.com Anda tidak akan menyesal menghubungi mereka.

Ini adalah a****t email saya thia_hong@yahoo.com jika anda memiliki sesuatu untuk bertanya kepada saya semua doa-doa Anda telah dijawab.

Salam

SAYA TELAH EMAIL KAN PADA CIK..KALAU LEH MINTA TOLONG BLASSAYA PERLU KAN PINJAMAN..SAYA MAMPU BYAR BULANAN DLM 2 RATUS – 4 RATUS

salam

cik ayubara,

So Camana Loan masih berterusan atau pun sudah tak ader pertanyaan saya pun tak di jawab

Nape .

4.Syarikat yang diswastakan (GLCs)

sesiapa yg berminat mohon sila email ke info@ayubarra.com untuk semak kelayakan anda

loan untuk kakitangan kerajaan dan swasta panel sahaja 100% lulus selepas lihat dukument….blacklist,criss hight comitment dialu alukan… untuk swasta gaji 2k keatas layak memohon…..call 013-3693237

Pinjaman untuk kakitatangan kerajaan dan swasta, dengan cagaran atau tanpa cagaran. Blacklist pun boleh dirunding, sila email kepada primepower.kb@gmail.com untuk keterangan lanjut

sye nak wat loan dlm 10k jea…. basic 1,000…. blom tambah claim mailage lg…. bleh ke sye buat loan. bank mane yg leh terima…. sye nak sblm 5.11.2010. da tahap emergency nie…..

Good Day untuk Anda.

Apakah Anda mencari pinjaman yang sangat asli? Pada tingkat yang terjangkau?

Dalam waktu 2 sampai 3 hari kerja. Apakah Anda telah ditolak secara konsisten?

oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Kabar baiknya adalah ini!

Kami menawarkan pinjaman berkisar antara € 1,000.00 menjadi $ 30,000,000.00 Max. 3%

Bunga per tahun. PINJAMAN untuk mengembangkan bisnis yang kompetitif

EDGE / ekspansi usaha. Kami memiliki sertifikat, dapat dipercaya, handal,

Efisien, cepat dan dinamis. Dan kerja co-pemodal

Real estate dan segala bentuk pembiayaan usaha, Balas ke e-mail: betterdayfunds@aol.com perusahaan kredit

Kami memberikan pinjaman jangka panjang dari satu bulan sampai lima puluh tahun.

Kami menawarkan jenis berikut pinjaman dan banyak lagi;

Personal Loans (kredit tanpa jaminan)

Kredit Usaha (pinjaman tanpa jaminan)

Konsolidasi Pinjaman Kombinasi Kredit

Home Improvement.

Silakan jika Anda senang dan tertarik dalam penawaran keuangan kita, bukan

Ragu-ragu untuk menghubungi kami jika Anda membutuhkan jasa kami karena anda akan membutuhkannya

untuk memberikan kami informasi berikut untuk memulai proses

Anda jumlah pinjaman sesuai.

Silahkan jika Anda tertarik dalam pinjaman mendesak hari ini

E-mail kami dengan a****t email berikut: betterdayfunds@aol.com

Best Regards

sy nak buat loan dlm 8k…. basic gaji sy dlm 1.4k… nama sy dah blacklist…. boleh buat pinjaman???

sya pkerja tnb,pling tinggi brape jumlah wang sy blh pinjam dri bank…dengan gaji saya sekarang basic rm1300 x termasuk ot. msih kontrak…bln ni last..sya nk bt loan rm 40000 dan brape sbln sy kne byr?

sy nk tanya la kalau sy membuat kontrak kerajaan se**** 5thn start bln 1 2010 blh x sy nk wat pinjaman rm 40000

Khas untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun, pinjaman peribadi sehingga 200k bayaran balik 20tahun.Kelulusan 24jam.Proses hanya 3-5hari selepas submit semua dokumen.Sila hubungi/sms saya untuk sebarang pertanyaan (016-8600803 / 012-3671711).

minat nak buat loan.. mesti ramai pk kan yang blacklist x boleh nak buat loan kan.. tp saye boleh buat kan.. saya telah uruskan loan untuk kakak saya sehingga rm30k dimana dia pon blacklist.. akibat daripada menjadi penjamin.. ape2 keraguan boleh hubungi saya. di 0129136109..

KERAJAAN,BADAN BERKANUN DAN SWASTA(mempunyai panel bank) boleh cuba.. siapa cepat dia dapat.. settle dalam masa 2-3minggu..

BANK RAKYAT DIMANA MEMILIKI KADAR BUNGA YANG PALING RENDAH..

sya amarzs ingin membuat pinjaman sebanyak 30k…nak settlekan blacklist pinjaman cimb bank rm5k dan rhb bank 7k…

pernah buat loan bank rakyat rm 27k stil potong lagi….cuma sekarang panel dah xde lg…….kerja di boustead curve sdn bhd…

pernah apply….bank cakap da xde panel lagi…xtau knp?gaji saya sekarang basic rm1116,elaun tetap rm350 x termasuk over time lg…..harap dapt bantu…….

saya nak buat loan,belum black list lg,tp susah nak dapat loan……….dada sapa2 boleh tolong ke?

Halo, Apakah Anda mencari pinjaman bisnis, pinjaman pribadi, pinjaman rumah, kredit mobil, pinjaman mahasiswa, pinjaman hutang konsolidasi, pinjaman tanpa jaminan, modal ventura dll .. ATAU Apakah Anda menolak pinjaman oleh bank atau lembaga keuangan untuk satu atau reasons.You lebih berada di tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda! Saya seorang pemberi pinjaman pribadi, saya memberikan pinjaman untuk perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau dari 3%. Bunga. Hubungi kami untuk tindak lanjut pengolahan kredit dan transfer dalam waktu 48 jam; EMAIL US SEKARANG DENGAN: peminjam `S INFORMASI Peminjam` s Nama Penuh :………. A****t :………………. Status Perkawinan …………………… Pekerjaan :…….. Seks :………….. Umur ………….. Posisi dalam pekerjaan :………… Telepon :……. Pendapatan Bulanan :…………. Country :…………… Kota :………………….. Tujuan Kredit :……….. Dibutuhkan Jumlah :…………….. Pinjaman Jangka waktu …………………. Dapatkan kembali ke saya secepat mungkin dengan rincian di atas untuk informasi lebih lanjut. Saya berharap untuk mendengar dari Anda . Begitu peminjam `s informasi diisi dan dikembalikan, maka persyaratan dan kondisi pinjaman akan disiapkan dan dikirim ke you.Then setelah itu dana Anda akan disetujui dan terakreditasi ke account Anda nomor segera setelah semua proses tersebut telah menyimpulkan baik-baik saja. Saya menunggu bentuk pinjaman diisi keluar dari Anda langsung sehingga file anda dapat dibuka di kantor saya dan juga untuk memungkinkan proses pinjaman untuk memulai sekaligus ………. Terima kasih dan God Bless Anda . Mr Andy Spark EMAIL US SEKARANG DENGAN andyloaninvestors@gmail.com

hye..saya nak tanya tentang loan. saya kerja swasta takde PGM atau biro angkasa. basic 1550,elaun 200. dah kerja sethn lebih jawatan tetap. mslh saya blacklist kredit RM3k, CIMB personal loan bwh RM2k. saya nak settle semua ni sebab nak beli kereta n rumah. baru2 ni saya ada beli kereta ngan kredit tapi dah surrender sebab kereta byk mslh..boleh tak u tolong saya? tq

0173221396

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

robert: boleh tahan ke enjin elegan 200 cc ni? Elegan 150 cc dulu ni pomen yang kerja di kedai jual motor tu tak bagi...

ariey: hye..saya nak tanya tentang loan. saya kerja swasta takde PGM atau biro angkasa. basic 1550,elaun 200. dah...

komeng: MATLC- bro,nak pakai 65mm blok tu power mmg puas hati,tapi lips dier nipis sangat.so better pakai 60mm...

Amin: Kenape susah sgt nk pasang paip putih dan biru tu?…asik bocor je, jolok punye jolok, tekan punyer tekan...

-----------------Separation line-----------------